Je kunt amandelmelkkefir maken van zelfgemaakte amandelmelk.Amandelmelk wordt niet dikker gedurende de fermentatie, maar het krijgt wel een scherpe smaak en een lichtelijk zure aroma. Gedurende de fermentatie kan het schiften, met een dikker gedeelte bovenop en een dunner gedeelte onderop de pot. Dit is niet erg en geen reden om niet van je kefir te genieten. Hier is het recept voor amandelmelk.
Wat je nodig hebt:
- 1 kopje rauwe, ongezouten amandelen
- 4 kopjes vers water
- Een blender
- Een kaasdoek of dicht geweven schone theedoek om de melk af te gieten
Hoe maak je zelf amandelmelk
1. Leg de amandelen in het water en laat ze minstens 4 uur weken.
2. Giet de amandelen af en gooi het water weg.
3. Doe de amandelen en vier kopjes vers water in een blender. Blend op de hoogste stand totdat de amandelen en water zijn vermengd en er een gladde consistentie is ontstaan.
4. Als je een dunnere consistentie wilt, zeef het geheel dan met een notenzak om de kleine deeltjes eruit te halen. Voor een dikkere consistentie laat je de pulp erin zitten.